dimecres, 29 de setembre del 2010

Vuiquipèdia

1- Heu utilitzat la vuiquipèdia? Heu fet mai alguna aportació? Si, hem utilitzat la vuiquipèdia per buscar informació, i mai hem fet una aportació a la pàgina.
2. Podries contestar qui creus que fa les enciclopèdies de paper?
Científics i filòsofs.
3.Respon:
    a)Qui pot escriure els articles d'una enciclopèdia en paper? I els d'una enciclopèdia col·laborativa? En les enciclopèdies de paper, només els professionals poden escriure-hi, en canvi a les col·laboratives tothom en te dret í, pot aportar tot el que cregui necessari.
    b) Què vol dir exactament que els autors dels articles són "voluntaris"? Què creus que mou aquests voluntaris a fer aquesta feina? Que tothom que vulgui aporta el que sap ho pugi fer, sense cap mena de obligació ni compromís.
    c) Creus que un treball pel qual no es cobra és necessàriament pitjor que un pel qual sí que es cobra? No, crec que no te cap mena de relació. Pot ser un treball cobrat i mal fet, com també pot ser un treball exquisit sense cobrar res.
4.En el següent enllaç hi tens una notícia en què se'ns parla de la Viquipèdia en català. Podries fer una valoració d'aquesta informació? Que fa poc (9 anys) que la vuiquipèdia en català ha anat creixent hi s'ha donat a conèixer, però no podrà arribar al seu màxim esplendor si la gent (tothom) no col·labora.
5. Entra en el següent enllaç i digues per què han vedat l'ús de la Viquipèdia a la Universitat de Middlebury (EUA).  Que molts professors creuen que la vuiquipèdia es un lloc on  centenars de voluntaris  aporten informació, que hi ha cops que està extercionada pels voluntaris i a més amb falta d'ortografia.
6.En aquest últim enllaç hi trobaràs un bloc. Digues què en penses?
Que els anònims no haurien de borrar la informació que està a la vuiquipèdia, ja que la majoria de nosaltres utilitza aquesta pàgina web a més la Diebold, CIA i aquella oficina electoral no haurien d'editar la vuiquipèdia, ja que tots som lliures de poder-la utilitzar.
7. Saps què és el que es veu a la fotografia de l'entrada?
Són els castellers, possiblement has posat aquesta fotografia, per mostrar-nos que treballant junts es poden aconseguir moltes coses.

dijous, 16 de setembre del 2010

Presentació

Nosaltres som dos alumnes de 4t ESO/A del IES Industrial, concretament la Weyling Gómez i l'Ariadna Folch.
Estem fent aquest blog per l'assignatura de català.